Organizator putovanja: Turistička agencija “Kondor travel”

Subagent: Turistička agencija “Genije travel”

Destinacija:  Sankt Peterburg

Dužina boravka : 5 noći/6 dana

Termin boravka:  23.05.-28.05.2019.

Prevoz: Avion

PROGRAM PUTOVANJA:

1.DAN 23.05.2019. ČETVRTAK-Kraljevo-St.Peterburg-NEVSKI PROSPEKT-MUZEJ DOSTOJEVSKOG

Polazak iz Kraljeva u 01h i 30min sa autobuske stanice kod pasarele. Sastanak na aerodromu Nikola Tesla oko 04h30min (tačno vreme i mesto sastanka znaće se 10 dana pre polaska). Poletanje aviona  u 06h30min(direktan let -JAT JU670 ). Sletanje u 10hi30min na aerodrom Pulkovo u St. Peterburgu , odlazak do hotela,smeštanje u sobe. Slobodno vreme a zatim odlazak u šetnju sa vodičem u dogovoreno vreme..Obilazak trgova,gradjevina,kanala,restorana uz laganu setnju po Nevskom prospektu (glavna ulica St.Peterburga dugačka oko 5 km puna radnji, tržnih centara, barova i restorana. Uveče deluje magično sa osvetljenim fasadama prepuna ljudi i uličnih svirača i orkestrima na svakom koraku). Slobodno vreme za ručak. Potom odlazak u MUZEJ DOSTOJEVSKOG.

2.DAN.24.05.2019. PETAK-PEŠAČKA TURA-ERMITAŽ

 Doručak.U pratnji stručnog vodiča obilazimo: Dom Dostojevskog, Vladimirski trg, crkva Vladimirskoj ikone Bogorodice, trg 5 uglova, Ulica restorana Rubinstejna, obala reke Fontanke, Anickov most, trg Manjez, Nevski trg,Obilazak Ruskog muzeja. Slobodno vreme za ručak. Obilazak Crkve Spasa na krvi sagradjene na mestu ubistva Aleksandra II, Trg Marsovo polje, basta Letnij sad, ulica Milionaja, Dvorski trg. A zatim odlazak u najpoznatiji muzej  “Ermitaž”. Potom obilazak: Kazanjski sabor iz 1801 god, Kanal Griboedova, Most LJubavi.Slobodno vreme za individualne aktivniosti.Noćenje.

3. DAN 25.05.2019. SUBOTA-,VOŽNJA REKAMA I KANALIMA,PETROV DVORAC

Doručak.   U pratnji vodiča,odlazak na kstarenje brodom  po  rekama i  kanalima ,do 14h.. Vožnja brodom, rekama i kanalima. Upoznavanje sa Sankt Peterburgom sa reke Neve, plovidba po mnogobrojnim kanalima i upoznavanje sa arhitekturom stare ruske prestonice. Specifican pogled na grad za čije ime se vezuju razni mitovi i važni istorijski događaji pokazaće zašto Sankt Peterburg zovu Severna Venecija.Slobodno vreme za ručak, a zatim odlazak brodom u PETROV DVORAC.  Polazak na poludnevno razgledanje Petrhofa ili Petrovog dvorca. Povratak u hotel.Slobodno vreme.Noćenje.

4. DAN 26.05.2019  NEDELJA-ISAKIJ I PETROPAVLOVSKA TVRĐAVA-BELE NOĆI

Doručak. Uz pratnju vodiča odlazak u posetu Isakijevskoij sabornoj crkvi (Jedan od simbola grada je i Isakijevska saborna crkva,najbolji primer ruskog crkvenog graditeljstva), zatim obilazak: Dvorac Menšikova, Univerzitet, Vasiljevsko ostrvo. Slobodno vreme za ručak. Potom poseta PETROPAVLOVSKOJ TVRĐAVI. Slobodno vreme za individualne aktivnosti .Obzirom na period boravka i poznatih BELIH NOĆI ,sastanak u 23h i 30 min ispred hotela i odlazak u šetnju sa vodičem. U 01h posle ponoći posmatranje dizanja mostova na rekama. Prizor koji se ne zaboravlJa.Povratak u hotel. Noćenje. 

5. DAN  27.05.2019. PONEDELJAK-PUŠKIN-CARSKO SELO

Doručak. Odlazak na celodnevni izlet.  Povratak u St.Peterburg. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje. Povratak u St.Peterburg. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

6.DAN.31.05.2019.  UTORAK-  Petrogrdska strana -ST.PETERBURG- -Beograd-Kraljevo

DORUČAK. U pratnji vodiča obilazak: Petrogradska strana,prihvaćena skraćenica - P.S. [1] ili Petrogradskaja) je jedna od istorijskih četvrti Sankt Peterburga, Pre preimenovanja Petrograda u Petrograd od strane Nikolaja II, 18. avgusta (31), 1914. godine, nazvana je Petersburgska strana. To je jedna od pet strana Sankt Peterburga, zajedno sa Admiralitetom, Viborg, Kantsevskaia (nalazi se na ušću rijeke Okhta) i Moskvi. Sastoji se od nekoliko ostrva, od kojih je najveći [2]:Petrogradski Island Rabbit Island,Petrovski Island,Aptekarski Island,Krestovski Island,Kameno ostrvo,Elagin island.. Obilazak Avrore,Veliki prospekt,,stadion. Slobodno vreme za ručak i individualne aktivnosti. U dogovoreno vreme sastanak ispred hotela i  odlazak na aerodrom Pulkovo u St.Petrburgu.Poletanje aviona  u 21hi 35min a sletanje na aerodrom Nikola Tesla u 23h20min(let AIR Serbia JU675). Na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu PUTNIKE ČEKA TRANSFER VOZILO DO KRALJEVA I OKOLNIH GRADOVA.Dolazak u Kraljevo u ranim jutarnjim satima.

 KRAJ PROGRAMA.

CENA ARANŽMANA PO OSOBI

REDOVNA CENA 590€+195€

Cene putovanja su iskazane u evrima.. Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu za efektivu UniCredit banke na dan uplate.

NAČIN PLAĆANJA ZA PRIJAVE POSLE 10.03.2019:

590€-  ARANŽMAN(avio prevoz+avio taxe+5 noćenja sa doručkom+vodič+osiguranje)

195€- PAKET FAKULTATIVNIH IZLETA (obavezna prijava prilikom rezervacije a plaćanje   po navedenim uslovima:  50% prilikom rezervacije ,ostatak do 01.05.2019.)

              -  50%-prilikom rezervacije,

             - 50%- najkasnije do 01.05.2019.

Stranke se prilikom rezervacije odlučuju za način plaćanja i takav izabrani način plaćanja se kasnije ne može menjati.

U CENU URAČUNATO:

 • avio karta sa taxama (23 kg prtljag, 1 kofer + 1 ručni kofer do 10 kg) - direktan let
 • transfer Kraljevo - Beograd - Kraljevo
 • 5 noćenja sa doručkom u centru St. Peterburga
 • svi fakultativni izleti (ulaznice, vodič, prevoz metroom ili autobusom)
 • zdravstveno osiguranje na teritoriji Rusije
 • agencijske usluge i usluge vodiča

U CENU NIJE URAČUNATO:

 • individualni troškovi
 • jednokrevetna soba na upit
 • eventualni transfer iz drugih gradova

Paket fakultativnih izleta obuhvata:

 • Muzej Dostojevskog- 10€
 • Ruski muzeji - 12€
 • Crkva Spasa na krvi- 10€
 • Ermitaž - 40€
 • Krstarenje-Reke i kanali- 30€
 • Petrof-dvorac i park+brod za Petrov dvorac- 50€
 • Isakijevska crkva- 12€
 • Petropavlovska tvrđava- 30€
 • Puškin-Carsko selo- 55€