Organizator putovanja: Turistička agencija „Millenium“

Subagent: Turistička agencija „Genije Travel“

Destinacija: Calypso Hotel 2*

Dužina boravka: minimum 7 noćenja

Prevoz: Sopstveni

Hotel Calypso je u porodičnom vlasništvu i lociran je u centru Haniotija, sa lakim prilazom, barovima, restoranima, radnjama i samo 150 m od plaže. Hotel ima lepu poziciju i nudi izuzetan komfor sa bazenom na velikoj terasi sa ležaljkama i suncobranima. Dekorisan je u modernom grčkom stilu i važi za najautentičniji hotel Haniotija. Sa detaljima od drveta i prirodnog kamena u prirodnim bojama pruža harmoničnu i prijateljsku atmosferu. Minimalni broj noćenja: 7.

Sadržaj hotela: recepcija (24h), a la carte restoran, bar, menjačnica, restoran, doktor (na poziv), hotel je prijataljski naklonjen prema hendikepiranim osobama, višejezično osoblje, sobarice, otvoreni bazen, suncobrani i ležaljke pored bazena (besplatno), teretana, sportovi na vodi

Smeštajne jedinice: klima uređaj (korišćenje uključeno u cenu), krevetac (na zahtev), balkon, fen za kosu, frižider, sef (uz doplatu),SAT TV, telefon, kupatilo

Usluga: noćenje sa doručkom (doručak na bazi švedskog stola – samoposluživanje, izbor više vrsta jela)

U dvokrevetnim sobama deca starosti od 2-5,99 godina borave besplatno samo u zajedničkom ležaju. Dodatni poljski kreveti dostupni su uz doplatu, u zavisnosti od raspoloživosti.

 • 300 m od plaže
 • 90 km od Soluna
 • U mestu Hanioti

CENOVNIK

 

DINARSKI DEO ARANŽMANA IZNOSI 1.500,00 RSD PO SMEŠTAJNOJ JEDINICI.
ZA HOTELSKI SMEŠTAJ PREVOZ JE INDIVIDUALAN!

HOTELSKI POPUSTI ZA RANE REZERVACIJE:
-10% popusta za uplatu 50% vrednosti aranžmana do 30/04/2018

 

OBJAŠNJENJE SKRAĆENICA U TABELAMA:

ND – noćenje sa doručkom; PP – polupansion (doručak i večera); PA – pun pansion (doručak, ručak i večera); AI/UAI – sve uključeno (doručak, ručak, večera, užine, domaća alkoholna i bezalkoholna pića po detaljnijem opisu sa sajta hotela ili po pisanoj informaciji agencije); NA – najam, noćenje bez ishrane.

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Smeštaj u hotelu na bazi izabrane usluge za odabrani broj noćenja i troškove rezervacije,
 • usluge predstavnika na destinaciji.

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje – http://genijetravel.com/osiguranje
 • boravišnu taksu – koja se naplaćuje od 01.01.2018.: privatan smeštaj – 0,5 €, hoteli 1*i 2* – 0,5 €, hoteli 3*-1,5 €, hoteli 4* – 3 €, hoteli 5* – 4 € po smeštajnoj jedinici po noćenju. Plaćanje boravišne takse se vrši na recepciji hotela ili apartmana. Vlasnici hotela i apartmana imaju pravo da ne dozvole ulaz u smeštajnu jednicu ukoliko putnik odbije da plati boravišnu taksu.
 • individualne putnikove troškove,
 • usluge koje nisu predviđene programom i
 • troškove fakultativnih izleta koji nisu sastavni deo programa putovanja i predstavljaju zaseban ugovor sa organizatorom izleta – ino partnerom.
 •  

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

PLAĆANJE SE VRŠI U DINARIMA, PO PRODAJNOM KURSU UNI CREDIT BANKE NA DAN UPLATE.

Prilikom rezervacije uplaćuje se akontacija u visini od 40% od cene aranžmana. U slučaju da rezervacija nije potvrđena od strane hotela u roku od 48h, akontacija se vraća putniku. U slučaju da rezervacija jeste potvrđena, ostatak se plaća prema uslovima rezervacije. Ukoliko postoji popust za celokupnu uplatu, aranžman mora biti u celosti uplaćen do tačno navedenog roka prema datom cenovniku. Rezervacije unutar roka od 15 dana do datuma započinjanja putovanja rade se isključivo na upit, sa uplatom 100%.

•         Avansno: gotovinom, čekovima ili uplatom na račun T.A. “Genije Travel”: 40% pri rezervaciji, ostatak u skladu sa uslovima rezervacije, do datuma navedenog u cenovniku za rane uplate ili najkasnije 20 dana pre početka aranžmana;

•         Uplatom na rate: akontacija u gotovini 40%, a ostatak čekovima u jednakim mesečnim ratama do 15.12.2018. uz uvećanje 1,5% na mesečnom nivou na ostatak duga.

 

VAŽNE NAPOMENE

•         Cenovnik “Grčka leto 2018 – Halkidiki” je individualni cenovnik. Putnici sami biraju datum polaska i dužinu boravka u hotelu, minimum za rezervaciju je 5 noći ukoliko drugačije nije naznačeno u tabeli.

•         Potvrda izabranog hotela se po pravilu čeka 48h (dva radna dana) od momenta uplate akontacije (ne računajući vikend – subota/nedelja i neradne dane). Po uplati celokupnog iznosa aranžmana, agencija izdaje vaučer.

•         Broj telefona predstavnika će biti dostupan putnicima u momentu izdavanja vaučera, a najkasnije 5 dana pre ugovorenog putovanja.

•         Putnici se sami javljaju na recepciju i smeštaju u hotel. U slučaju nemogućnosti da pronađu ugovoreni hotel, u obavezi su da kontaktiraju predstavnika agencije telefonom.

•         Organizator ima pravo da otkaže putovanje usled prebukiranosti hotela ili nepredviđenih okolnosti na koje turistička agencija nije mogla da utiče, s tim što je organizator u obavezi da ponudi alternativni smeštaj u drugom objektu iste kategorije i cene. Organizator ima pravo da u prvim i poslednjim terminima, kada hotel može biti zatvoren zbog nedovoljne popunjenosti, pomeri datum započinjanja usluge ili ponudi alternativni hotel za isti datum boravka.

•         Kolona “min-max osoba” označava broj osoba koje plaćaju punu cenu + broj osoba koje koriste određeni popust (ne označava broj ležajeva). Minimalni broj punoplatežnih osoba je određen brojem osnovnih ležaja u smeštajnoj jedinici. Broj ležajeva koji se dobijaju u određenom tipu smeštaja se razlikuje od hotela do hotela i najčešće zavisi od uzrasta osoba koje u njemu borave.

•         Cene su iskazane u evrima a obračun uplata vrši se u zemlji u dinarima prema prodanom kursu poslovne banke Uni Credit banke na dan uplate, odnosno kursu navedenom u programu putovanja. Cene su formirane na osnovu poslovne politike organizatora i ne mogu biti predmet prigovora – reklamacije.

•         POPUSTI za decu, treću, četvrtu… odraslu osobu važe samo u pratnji dve punoplatežne osobe, s tim da lica kojima je odobren popust spavaju na pomoćnim ležajevima (fotelja, sofa na razvlačenje, metalni ili drveni ležaj na rasklapanje sa tanjim dušekom), u tipovima soba koje dozvoljavaju smeštaj za više od dve osobe, osim ukoliko nije drugačije navedeno u cenovniku. Ukoliko je dete u sobi sa jednom odraslom osobom plaća punu cenu smeštaja, osim ukoliko nije drugačije navedeno u cenovniku. Za ostvarivanje popusta kod dece, merodavan je datum rođenja i starost deteta u momentu putovanja.

•         DOPLATA za jednokrevetnu smeštajnu jedinicu u zavisnosti od hotela iznosi od 70% do 100% (raspitati se u agenciji).

•         Putnici mogu da se odluče za vrstu usluge (polupansion, all inclusive, ultra all inclusive i sl.) samo prilikom rezervacije aranžmana, naknadna promena vrste usluge nije moguća.

•         Programom predviđene usluge (noćenje sa doručkom, polupansion, pun pansion ili all inclusive) se pružaju od trenutka ulaska putnika u hotel, do trenutka napuštanja hotela, a prema hotelskim pravilima. Spisak usluga all inclusive, čine sastavni deo programa putovanja. Hotelska kategorizacija odgovara službenoj lokalnoj kategorizaciji. U svim objektima gde ima ishrane usluga je po principu samoposluživanja – izbor više vrsta jela, osim kada u hotelima boravi manje od 20 osoba kada se prelazi na meni-klasičan način usluživanja, izbor dva do tri jela.

•         Kvantitet i izbor hrane, zavisi od kategorije hotela. U sobe se ulazi prvoga dana boravka posle 14:00h i napuštaju se u 10:00h poslednjeg dana boravka.

•         Strogo je zabranjeno unošenje hrane i pića u hotelski objekat.

•         U slučaju promene broja korisnika u okviru ugovorene smeštajne jedinice (odustanka nekog od putnika sa ugovora), obavezna je korekcija strukture smeštajne jedinice i shodno tome i cene aranžmana po važećem cenovniku.

•         Organizator putovanja ne garantuje spratnost, pogled, broj apartmana ili sobe, sediste u autobusu ili avionu, ukoliko to nije predviđeno cenovnikom kao mogućnost doplate.

•         Obavezno je poštovanje osnovnih pravila oblačenja (dress code) za vreme obroka u većini hotela (zabrana ulaska u kupaćim kostimima i šorcu, obavezne duge pantalone za muškarce).

•         Cena hotela pretežno zavisi od kvaliteta i lokacije. Postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela trenutno nije u funkciji usled objektivnih okolnosti, za šta organizator ne snosi odgovornost.

•         Dimenzije ležaja u Grčkoj se razlikuju od naših standarda. Grčki standard za normalan ležaj je 185-190 cm sa 75-90 cm i francuski (2 osobe) 185-190 cm sa 120-140 cm.

•         Funkcionisanje klima uređaja u smeštajnim objektima različito je regulisano po destnacijama i objektima i ne podrazumeva neprekidan rad klima uređaja 24h dnevno.

•         Svi hoteli u Grčkoj koriste sistem solarnih bojlera za zagrevanje vode, što podrazumeva nešto nižu temperaturu tople vode, u odnosu na uobičajenu, kao i manji pritisak tople vode u određenim periodima dana, a u odnosu na kapacitet hotela.

•         Organizator nema informacije o vremenskim prilikama, građevinskoj sezoni, radnom vremenu ugostiteljskih objekata i prodavnica, u i oko smeštajnog objekta, te s toga ne preuzima odgovornost usled eventualne buke u smeštajnim objektima i jedinicama.

•         Organizator, predstavnik ili lokalni partner ne mogu uticati na buku u susednim smeštajnim objektima i jedinicama.