ORGANIZATOR PUTOVANJA: KonTiki Travel & Service

Polazak : 27.12.2017. , 

Povratak: 07.01.2018.

(12 dana / 9 noćenja) – avionom

ODMOR U VARADERU I HAVANI

Za posetioce iz Evrope, gotovo sve sa čime se sreću na Kubi je izuzetno. Bogata prošlost u kojoj su jedni pored drugih našli mesto španski konkvistadori, karipski gusari, crni robovi, belosvetski trgovci, američki magnati i mafijaši, domaći diktatori i revolucionari. Čudesni gradovi u čijim se zdanjima često sreću uspele kombinacije različitih stilova, među kojima se naročito ističe Havana – istovremeno velegradski dinamična i starinski romantična - sa svojom kolonijalnom arhitekturom. Ljudi, mladi kao i stariji, beli ili crni, uvek nasmejani, prijateljski raspoloženi i iznenađujuće dobro informisani i obrazovani, svoju visprenost i snalažljivost iskazuju na najneobičnije načine prilagođavajući se ekonomskim i društvenim prilikama kubanske svakodnevnice koja je toliko specifična da i sama predstavlja atrakciju. Raskošna priroda sa dugim peščanim plažama koje zapljuskuje toplo, tirkiznoplavo more i bujna vegetacija koja krasi parkove, vrtove i bašte i ispunjava vazduh aromatičnim mirisom.

Program putovanja:

1.dan (27.12.2017.) BEOGRAD–ISTANBUL Sastanak putnika sa predstavnikom naše agencije kodšaltera KonTikija na aerodromu Nikola Tesla u 18.20. Poletanje za Istanbul u 20.20 (let TK 1084). Dolazak u 00.10. Čekanje na vezu.

2. dan (28.12.2017.) ISTANBUL- HAVANA- VARADERO Nastavak putovanja za Havanu u 02.05 (let TK 183). Dolazak u 07.35. Transfer do Varadera. Smeštaj u hotelu po izboru (na bazi „sve uključeno“). Noćenje.

3. do 7.dan (29.12–02.01.2017.) VARADERO Boravak u hotelu po izboru na bazi „sve uključeno“. Slobodni dani za kupanje, sunčanje i razonodu. Za vreme boravka u Varaderu organizuju se raznovrsni fakultativni izleti. Noćenja.

8.dan (03.01.2018.) VARADERO–HAVANA Doručak. Polazak za Havanu. Usput, kratka pauza u restoranu “La Terraza” u Kohimaru (koktel uključen u cenu), a potom poseta Hemingvejevom imanju “La Vigia”. Nastavak putovanja za Havanu. Panoramsko razgledanje grada i obilazak tvrđave Moro. Smeštaj u hotelu. Noćenje.

9.dan (04.01.2018.) HAVANA Doručak. Poludnevno razgledanje Havane, obilazak izmedju ostalog uključuje: Treću aveniju, aveniju Malekon, fabriku ruma Bokoj, četvrt Sero, Univerzitet, hotel Habana Libre, ulicu Prado, Centralni park, “Floriditu” (bar u kome je Hemingvej pio daikiri), Aveniju Puerto, Hotel Nasional, itd. Tokom razgledanja odlazak na ručak (uključen u cenu). Slobodno vreme za samostalno upoznavanje Havane i individualni povratak u hotel. Noćenje.

12.dan (05.01.2018.) HAVANA Doručak. Transfer do centra grada, a potom šetnja ulicama stare Havane: Trg Revolucije, Trg sa Katedralom, Trg oružja i Trg Franje Asiškog. Slobodno vreme i povratak u hotel. Noćenje.

13.dan (06.01.2018.) HAVANA-ISTANBUL Doručak. Tranfer na aerodrom. Poletanje za Istanbul u 09.35. (let TK 183) Obroci u avionu.

14.dan (07.01.2018.) ISTANBUL-BEOGRAD Sletanje u Istanbul u 10:10 (mogućnost fakultativnog razgledanja Istanbula u organizaciji Turkish Airlines-a ). Nastavak putovanja za Beograd u 19.45 (let TK 1083) Sletanje u 19.25.

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA

(Plaćanje u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate)

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA

(Plaćanje u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate)

Polazak

Usluga

Cena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi

Doplata za jednokrevetnu sobu

27.decembar 2017.

6 AI u Varaderu + 3 BB u Havani

Barcelo Solymar Arenas Blancas Resort 4*, Varadero

 1880 €

290 €

27.decembar 2017.

6 AI u Varaderu + 3 BB u Havani

Grand Memories Varadero 5*

1950 €

350 €

27.decembar 2017.

6 AI u Varaderu + 3 BB u Havani

Melia Varadero 5*, Varadero

2190 €

470 €

 

Napomena: Rezervacije jednokrevetnih i trokrevetnih soba mogu se dobiti isključivo na upit. U hotelu Melia Varadero nema trokrevetnih soba. Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem se ne preporučujemo za tri odrasle osobe jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini.

U cenu putovanja je uračunato: Avionski prevoz na relaciji Beograd-Istanbul- Havana-Istanbul- Beograd, smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelu 4* u Havani na bazi noćenja sa doručkom i hotelu po izboru sa 4* ili 5* u Varaderu na bazi punih pansiona “sve uključeno” prema programu, dva razgledanja Havane (sa jednim uključenim ručkom) i druga razgledanja prema programu, autobuski transferi, usluge našeg licenciranog vodiča i troškovi organizovanja putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato: Avio-takse 327,90 evra (a sastoje se od sledećih taksi: nerefundabilna EUR 271.31YR i refundabilnih EUR 0.98RF, EUR 16.72RS, EUR 0.76RS, EUR 4.48LG, EUR 10.50TR, EUR 23.15CU) (podložne su promeni, u konačnom iznosu plaćaju se u agenciji (u dinarima) sedam dana pred put), fakultativni izleti i posete, napojnice za lokalne vodiče i vozače, kao ni medjunarodno putno osiguranje.

HOTELI:

HN CAPRI HOTEL 4*, HAVANA www.nh-hotels.com/hotel/nh-capri-la-habana

Hotel je odlično lociran, u četvrti Vedado u centru Havane, u blizini se nalaze živopisne ulice La Rampa i Malekon, poznate po brojnim restoranima i noćnim klubovima. Hotel je renoviran 2014. i raspolaže sa 220 soba sa pogledom na grad ili na more, dva restorana, tri bara sa tradicionalnom kubanskom ili internacionalnom muzikom, bazenom na krovu hotela.

BARCELO SOLYMAR ARENAS BLANCAS RESORT 4* http://www.barcelo.com/BarceloHotels/en_GB/hotels/Cuba/Varadero/hotel-barcelo-solymar-arenas-blancas-resort/general-description.aspx

Smešten na najlepšem delu 20 km dugačke peščane plaže, nedaleko od centra turističkog mesta Varadero, ovaj hotelski kompleks je idealno mesto za odmor. Okružen prelepim vrtom, ovaj resort je nastao spajanjem dva hotela, Solymar Beach i Arenas Blankas. Gostima su na raspolaganju 3 otvorena bazena, od kojih je jedan bazen-jezero sa pontonom i ostrvcem, odvojeni dečiji deo, bar na plaži, ležaljke i suncobrani, dnevna animacija, večernji i revijalni programi, takmičenja i zabava, 3 teniska terena, odbojka, brojne aktivnosti na plaži i sportovi na vodi, teretana, džakuzi, igralište za decu i slično, 9 restorana ( 4 po principu švedskog stola) i 5 specijalizovanih “à la carte” restorana (kubanski, italijanski, španski, meksički i morski specijaliteti), devet barova.

Naši gosti su smešteni u glavnom delu kompleksa koji pripada hotelu Solymar i koji ima 525 soba u glavnoj zgradi i dvospratnim bungalovima; sve su nedaleko renovirane sa kupatilom, klimatizovane, imaju telefon, TV via Sat, mini-bar, sef, aparat za kafu, fen za kosu, balkon ili terasu.

Usluga “sve uključeno” podrazumeva uključene obroke i piće (domaće proizvodnje) u toku celog dana u svim restoranima i barovima.Posebno se plaćaju: rent-a- car, medicinske usluge, telefoni, korišćenje interneta, strana pića, sauna i masaža, čuvanje dece, salon lepote, pranje i peglanje, “room service” (24 sata), oprema za sportove na vodi sa motorom. Doplata za sobu sa pogledom na more plaća se isključivo na recepciji (10 pezosa po osobi po noći), ali se blagovremeno mora najaviti u agenciji Kon Tiki Travel.

GRAND MEMORIES VARADERO 5* (ocena Kontikija 4+*) http://www.memoriesresorts.com/en/resort/grand-memories.aspx

Hotel se nalazi u Varaderu, 2 km od ekološkog rezervata Varaikakos i 4 km od Delfinarijuma. Gostima su na raspolaganju dva otvorena bazena sa barom, teretana, sauna, dečji klub, teren za tenis, stoni tenis, bilijar, 7 restorana…wifi je dostupan u lobiju uz doplatu. Sobe imaju TV, sef, balkon, fen, peglu, mini bar i klima uredjaj. Usluga “sve uključeno” podrazumeva uključene obroke, snek i piće (domaće proizvodnje) u toku celog dana u restoranima i barovima.

MELIA VARADERO 5* http://www.melia.com/en/hotels/cuba/varadero/melia-varadero- en/index.html

Hotel se nalazi na peščanoj plaži Varadera, na 7 km udaljen od centra mesta. U njegovoj neposrednoj blizini je šoping centar i Varadero golf klub sa 18 terena. Smeštaj je u standardnim dvokrevetnim sobama od kojih su sve klimatizovane, imaju direktnu telefonsku liniju, satelitsku TV, opremljeno kupatilo, minibar i room service 24 sata. Od propratnih sadržaja, hotel ima otvoreni bazen sa barom, smešten u lepom vrtu sa bujnom vegetacijom, servis za pranje veša, frizera, prodavnicu suvenira, butike, doktora na poziv, rent a car službu, parking... Gostima je na raspolaganju i dnevna i noćna animacija, kao i mogućnost upražnjavanja raznih sportova na vodi. Hotel nema trokrevetnih soba.

FAKULTATIVNI IZLETI IZ VARADERA (cene zavise od broja putnika i date su okvirno)

GUAMA I ZALIV SVINJA

Vožnja kroz plantaže šećerne trske i citrusa do ranča gde se upoznaje sa florom i faunom Kube. Poseta etno parku Guama; vožnja čamcima kroz slatkovodnu lagunu do Ostrva blaga gde je čuvena kubanska umetnica Rita Longa napravila kopiju taino sela sa figurama u prirodnoj veličini koje prikazuju način života Indijanaca pre dolaska Evropljana. Povratak na kopno. Ručak (piće nije uključeno). Obilazak dela farme krokodila i nastavak putovanja do Zaliva svinja gde je 1961. godine došlo do neuspelog iskrcavanja kontrarevolucionara. Odmor i kupanje na Karipskom moru. Povratak u hotel u popodnevnim časovima. Cena: 51 pezosa

TRI GRADA – SANTA KLARA, TRINIDAD I SIJENFUEGOS

Celodnevni izlet koji pruža jedinstvenu priliku da se obiđu tri izuzetno značajna grada: Santa Klara, grad heroj u kome su vođene završne borbe kubanske revolucije; poseta memorijalnom kompleksu Če Gevara gde su sahranjeni posmrtni ostaci čuvenog revolucionara i njegovih saboraca. Pauza kod blindiranog voza koji je postao simbol kraha Batistine diktature; Trinidad, pod zaštitom UNESCO, začarani grad uspavan u devetnaestom veku u kome nijedna kuća nema više od jednog sprata.

Obilazak kuće muzeja jedne od nekada najbogatijih porodica toga kraja. Ručak u tipičnom restoranu (uključeno jedno piće). Pauza u restoranu “Canchanchara” i degustacija istoimenog koktela uz zvuke kubanske muzike; Sijenfuegos, prelep primorski gradić, jedan od bisera kubanske arhitekture, u kome se posebno ističe Palata Del Valle, uspela kombinacija vizantijsko-venecijansko- mavarske arhitekture. Na glavnom trgu nalazi se i druga trijumfalna kapija Kube, čuveno pozorište Tomas Terry u kome su nastupali Enriko Karuzo i Sara Bernar…Cena: 93 pezosa

KATAMARAN

Celodnevni izlet. Transfer autobusom do luke Gaviota. Ukrcavanje na katamaran i vožnja do bazena, gde se gostima pruža prilika da se slikaju sa delfinima. Nastavak vožnje do ostrva Cayo Blanco; ručak (uključen u cenu izleta) i kupanje. U povratku kupanje na koralnom grebenu gde se dobijaju maske i peraja za posmatranje podvodnog sveta kubanske obale.Cena: 109 pezos

JEEP SAFARI (ECO TOUR)

Celodnevna nezaboravna avantura. Vožnja džipom seoskim putevima kroz kubansku savanu; prolazak kroz polja šećerne trske. Pauza kod Saturnove pećine i mogućnost kupanja u prohladnoj slatkoj vodi. Vožnja broda rekom Kanimar. Ručak na seoskom ranču. Pauza za jahanje konja ili bikova, i vožnju biciklom po jezeru… Prolazak kroz Matanzas, glavni grad istoimene provincije. Povratak u hotel u popodnevnim časovima. Cena: 83 pezosa

CAYO LARGO

Predivan celodnevni izlet na karipsku stranu Kube, na ostrvo Cayo Largo poznato po belim peščanim plažama. Let avionom traje pola sata. Po sletanju odlazak do luke a zatim čamcima do ostrva na kome žive iguane i gde gosti imaju priliku da ih vide izbliza i hrane. Nastavak brodom do koralnog grebena i uživanje u bogatstvu podvodne flore i faune karipskog mora. Slede ručak i vreme za odmor i kupanje na čuvenoj plaži Sirena. Povratak na aerodrom i let za Varadero. Cena: 249 pezosa.

SPORTSKI RIBOLOV

Cena: 395 pezosa (za četiri osobe)

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE “KUBA”

  • Građanima Srbije nije potrebna ulazna viza za Kubu. Molimo putnike koji nisu državljani Republike Srbije da provere u Kubanskoj ambasadi u Beogradu neophodnost posedovanja vize za ulazak na Kubu: 011 36 92 441.
  • Plaćanje fakultativnih izleta na Kubi je isključivo u konvertibilnim pezosima.
  • Minimalan broj za ostvarenje putovanja je 15 putnika.
  • Kuba je zemlja u kojoj je uobičajeno davanje bakšiša za usluge u hotelima, restoranima, autobusima…
  • Preporučujemo putnicima da u svom ručnom prtljagu ponesu stvari koje su im potrebne za prva dva dana boravka na destinaciji. Dozvoljeni ručni prtljag na ovim letovima mora biti maksimalnih dimenzija 55cm x 35 cm x 25 cm (uključujući ručku, točkiće i džepove) do 7kg težine. Pored ovoga, može se poneti i ženska torba, torba za kameru ili računar. Napominjemo da u ručnom prtljagu nije dozvoljeno nositi oštre predmete i tečnost.
  • Lokalno vreme je minus 6 sati u odnosu na vreme u Srbiji.
  • Struja je 220 volti.
  • Novac. Konvertibilni kubanski pezos (cuc). U trenutku objavljivanja programu po zvaničnom kursu €1 je približno 1,13 cuc.
  • Telefon: Mreže 063 i 064 imaju roming.